Hallo  Rally-fans, BOUCLES DE SPA 2010,  WE DID IT!!!!

We hebben de Healey-eer (de oudste auto in de rally) méér dan hoog gehouden. In het eindklassement overall op de 33ste plaats, van 176(!!) deelnemers in de snelle klasse. Gezien het deelnemersveld een onverwacht resultaat. (Blomqvist, Snijers, Waldegard, Loix, Droogmans, Vatanen, en nog zo wat celebs). De uitgebreide voorbereidingen hebben hun vruchten afgeworpen. Niets, maar dan ook echt niets, ging mis met de auto. Bij iedere service was er niets op te lossen. (sorry jongens!) Het enige vloeistof nivo dat (snel) zakte was de benzine. Water, olie en remvloeistof bleven op peil. Banden (Vredenstein snowtrac) en remmen (Ferodo) bleven ver binnen de slijtage grens.

Mede hierdoor en het uitstekende werk van de navigator konden we de hele rally alle proeven binnen ons schema rijden; hulde aan Vincent!

We begonnen op natte half besneeuwde proeven die onverwacht spiegel glad waren maar soms ook veel grip boden. We reden dus met enige marge maar zetten op de tweede proef 'Redoute' al meteen de 32ste tijd neer.......

De klims die hierin zitten 'passen' de power/gewicht ratio van de Healey (250 pk, 1020 kg). De auto klapte naar boven. Het publiek genoot en moedigde aan tot nog meer toeren bij het uitaccelereren (http://www.youtube.com/watch?v=iGclYIN2IUE)

De proef op militair terrein (Saive) was onverkend..... In plaats van pacenotes hadden we (en iedereen dus) alleen de bol-pijl in het roadboek. Er zit een lus in die je vaker rijdt. Het keuze moment (links of rechts) blijft kritisch.

De Escort die voorbij komt is een gevolg van die 'lussen', hij voegt tijdens de 2e lus net achter ons in, lastig!! (http://www.youtube.com/watch?v=rO8ndqObqMc)

De klassementsproef Ster is berucht en werd 's avonds afgelast vanwege de hevige sneeuwval. Er was toen geen doorkomen meer aan. Onze eerste poging was bij nader inzien met iets te veel marge (volgens Vincent), kijk eens hoe het wegdek eruit ziet! (http://www.youtube.com/watch?v=v8DrT7UN03U)

Creppe is een favourite proef voor auto's met veel vermogen. Ook voor ons dus. Kijk eens hoe we weg accelereren bij 'het kerkhof', het smalle weggetje in. We reden hier de 42ste tijd en zetten onszelf op de 28e plaats overall. (http://www.youtube.com/watch?v=VpAlEf5-Ezw)

Zet het geluid op 10 en enjoy!