Een gezellig weekendje Limburg.

%image_alt%

Dit jaar hebben we voor de eerste keer mee gedaan aan de Drielandentoer. Tot onze grote verrassing zijn  we gelijk al in de prijzen gevallen, omdat we onze Healey zo mooi hadden “gepoetst” en we met zo weinig mogelijk ruzie de eindstreep hadden bereikt. Resultaat: een prachtige bos bloemen én een stukje schrijven voor de regiopagina.

We waren al op vrijdag naar het Limburgse land getogen, voor een lang en gezellig weekend. Het weer was ons op vrijdag goed gezind en we kwamen aan op het mooi gelegen Kasteel Elsloo. De volgende dag reden we met enkele Healey’s naar Kasteel  Limbricht, waar we werden ontvangen met koffie én Limburgse vlaai. Na de briefing van Guus Visser mochten we vertrekken. Een mooie tocht door Limburg, België en Duitsland. Helaas hebben we het niet helemaal droog kunnen houden. De buitjes werden heftiger en links en rechts zagen we steeds meer kapjes op de Healey’s verschijnen. Een enkele diehard liet de kap eraf.

Één van de eerste plaatsjes waar we doorheen kwamen was Valkenburg, het drukke toeristische plaatsje bekend van de Cauberg. Overigens wisten we niet dat Limburg zoveel fietsers aantrok om heuveltje op en af te rijden. Verder reden we o.a. door Margraten, Teuven, Hombourg, Moresnet. Allemaal gezellige plaatsjes in een mooi glooiend landschap met hier en daar terrasjes voor een lekker drankje. Uiteindelijk kwamen we weer door het mooie Limburgse landschap. Wat ons opviel was het aantal kruisbeelden en kapelletjes die we links en rechts passeerden.

%image_alt%

We hebben genoten van de prachtige rit die door zuid-zuid was uitgezet. Met het heerlijke buffet na afloop was de dag helemaal áf.

Complimenten aan Harry en zijn regio voor de leuke en gezellige tocht. We verheugen ons al op het Healeyweekend in september!

 

Annemarie van Grinsven en Kees Quaijtaal