Onder zeer slechte weersomstandigheden heeft een geweldig enthousiast team Healeyleden, onder de bezielende aanvoering van Bert Visser (organisator), John Beunk en Koos Dolderman  van de regio Veluwe het gepresteerd een geweldige Healey show te laten opvoeren op het prestigieuze CONCOURS D’ ELÉGANCE te Apeldoorn op 23 en 24 juni jl.

De organiserende leden hebben zich geweldig gekweten van hun omvangrijke taak  en mede gesteund door een paar gouden leden met gouden handen, is er een Healey stand tot stand gekomen die zijn weerga niet heeft gekend.

Een schitterend veld met zeer bijzondere Healeys, geplaatst op een soort  racetrack. Voorop stond de Primrose Yellow racer van de family Sinke....... gevolgd door Healeys van diverse pluimage, een collectie auto’s  van de ons goedgezinde Bruno Verstraete  en een zelden geziene Sebring Racer in orginele staat!

Op het veld op een draaiplateau stond de  groene Record Endurance 100,   een 100/4  Coupe  nauwelijks bekend, dan de  rode 3000 Tulpenrally winnaar,   de Silverstone , een Engelse gast met SMO 746, een  fabrieksauto die ooit door de Engelse eigenaar was gekocht voor  "biergeld "  rond  de 600 pond....... 'Those were the days"....!!!!!

Deze Engelse gasten waren uitgenodigd door de organisatie en werden vergezeld door  Bill Price,  de auteur/ schrijver van het bekende boek "THE BMC  COMPETITIONS DEPARTMENT”, Een man die alles heeft meegemaakt in de race en rallytijd van de Healeys....    en zeer aangename gasten voor onze Healey club.

Naast al dit moois stond, voor het eerst getoond aan het publiek, een auto uit de Museum Collectie: een Sportsmobile  uit 1949  - een auto die door mij werd opgefrist nadat deze door de initiatiefnemer van het Museum, Hans van de Kerkhof, in de UK werd aangeschaft.  Een van de 5 overgebleven Sportsmobiles van een 24 ooit geproduceerd! Sensationeel is het dan dat op mijn uitnodiging een 2e exemplaar van een Duitse eigenaar geheel belangeloos naar Apeldoorn komt en deze rit in een dergelijke auto onder barre weersomstandigheden volbrengt.

Dit alles  aangevuld met Healeys in alle maten en soorten en vooral kleuren  in een ovaal opgesteld naast de goed bezochte Hospitality tent, waarin de  dames van de helpers zich verschrikkelijk uitsloofden om de Healey gasten te verwennen.......   ook zij verdienen een lintje !

De foto's  geven u verder een indruk van wat u heeft gemist. Hopelijk besluit u volgende keer om wel de rit naar Apeldoorn te maken: het is de reis dubbel en dwars waard geweest!

een klein helpertje,

Gerrit H. Frieman