Het is het ‘Duitse Goodwood’

Zo werd mij uitgelegd wat we konden verwachten bij een bezoek aan Classic Days Schloss Dyck. Niet dat dat mij verder hielp, want wij hebben nog steeds geen bezoek gebracht aan dit ‘evenement der evenementen’, maar gezien de media aandacht voor Goodwood waren we in blijde verwachting van dat wat komen ging.

%image_alt%In tegenstelling tot veel andere leden van de club arriveerden wij  niet op vrijdagmiddag, maar op zaterdagochtend in Jüchen, net over de grens bij Roermond. Bij het aanrijden van het kasteelterrein werden we langs immense rijen klassieke auto’s naar de gereserveerde parking voor de Duitse en Nederlandse Healey clubs gedirigeerd. Regio manager van Zuid-Zuid, Harry Mostard had samen met regiogenote Monique Verwey een uitgebreide hospitality  omgeving gearrangeerd. Tenten, banken en gratis catering was voorradig en ieder arriverend lid werd meteen welkom geheten. Super.

 

%image_alt%Bij aankomst was het spektakel al in volle gang, getuige het brullende geluid dat achter de uitgebreide rietkragen vandaan kwam. Na de nodige mensen te hebben begroet zijn we het auto-gewoel ingedoken. Wat een overweldigende sfeer! Als in een timewarp vielen we meteen binnen in begin 1900, want de oudste der oude automobielen tuften met inzittenden in passende kledij aan ons voorbij. Even verder vielen onze monden open van de rijen met Bentley’s, Bugatties en andere exoten. Weer elders snerpten –inmiddels gedateerde-  formule wagens op het demo circuit aan ons voorbij, terwijl boven ons een oude Junkers bommenwerper uit de 2e wereldoorlog acte de presence gaf. Kortom: overweldigend.

%image_alt%

%image_alt%

De setting bij het oude slot is sprookjesachtig. De velden rondom de slotgracht hadden verschillende thema’s, zoals oude kampeerwagens, Concourse  d’ Elegance, Prewar etc. Eenmaal over de slotgracht trof je ook allerlei moois aan, maar dan uiteraard helemaal in een prachtig decor. Maar ook voor vrouwelijk bezoekers was er van alles te zien en te kopen. Leuke hoedjes, vintage kleding voor een passende outfit, en behalve de onvermijdelijke bradwürst waren en ook heerlijke broodjes en lekkere drankjes ruim voorradig.

%image_alt%Jammer was het dat de zaterdag werd afgesloten met een immense regenbui. Dat zette een flinke demper op het festijn, maar de min of meer aansluitende barbecue bracht het hele gezelschap weer bij elkaar. Gebraden vlees, bier en wijn verbroederen kennelijk, want het was heel gezellig.

De zondag begon met prima weer en tot na de middag hebben we onze ogen uitgekeken naar al die mooie auto’s en mensen. Het was een evenement om te koesteren en Harry en zijn team verdienen weer alle lof voor de prima organisatie en gastvrijheid.

Erik en Corine van de Klippe