Een charmante glimlach, en een warm welkom stond ons in drievoud op te wachten toen we binnenkwamen in "aod thoear". De organiserende ladies, Petra, Cissy, en Anita verwelkomen iedere deelnemer met hetzelfde enthousiasme. Het zal Limburg wel niet vreemd zijn om 's ochtends vla te serveren bij de koffie. Ons hoor je niet klagen, het ging vlot naar binnen. Even kennismaken met onze tafelgenoten en een paar bekenden gedag zeggen.

%image_alt%Iedereen krijgt een mooi roze roadbook - ladies tour, remember...een korte briefing. Enkele correcties op het roadbook, en daar gaan we dan.  Vooraf werden we nog even overladen met een lunchpakket voor het geval...we honger kregen, maar een paar lifters hadden met smaak kunnen mee-eten, ruim voldoende,  een paar leuke attenties van de dames, completeren het geheel. Iedereen een minuutje tussenlaten, anders hebben we de eerste Healey file van de ochtend midden in de dorpskern van Thorn. Want als je vertrekt in Thorn, moet je door dit mooie dorpje. We hadden zelfs een straaltje zonneschijn toen we vertrokken, het dorp was rustig, nog niet te veel toeristen. Van bij de start hadden we het al meteen door, schrijver deze althans, aangezien ik navigeer, en mevrouw voor deze gelegenheid achter het stuur plaatsgenomen had, een zeer duidelijk roadbook. Via een rotonde verlaten we het stadje en trekken het groen in. Duidelijke aanwijzingen, met straatnamen, erg makkelijk, een nieuwe gemeente aangegeven in het roadbook met rode tekst,  pittoreske straatjes en pleintjes,  superduidelijk. We passeren in Stramproy een sponsor, dus we zwaaien enthousiast terug en zetten de weg verder.

%image_alt%Glooiende velden, groen, mais, vee, vanalles, maar ook weidse uitzichten, prachtige geveltjes in pittoreske dorpjes, de grens over naar Belgie (goedkoop tanken..) Bocholt, Beek, Neerglabbeek, het erf op bij de Orshof, tijd voor een koffie. We hebben er pas 44km opzitten, maar het smaakt toch. Even de benen strekken en rondkijken in de mooi aangelegde tuin, genieten van het uitzicht op de vijver, prachtige plek. We halen onze Max weer uit de weide (door omstandigheden is de Sprite thuisgebleven) Opoeteren, langs een grot, het roadbook vermeldt regelmatig mooie plekjes en bezienswaardigheden, stopplaatsen en weetjes. Halfweg, mijnwerkersdorp Asch, met eigen station, intussen een gezelige taverne, picknick opeten, even in de zon op het terras.. Heerlijk vertoeven. Zutendaal, Opgrimbie en weer terug de grens over naar NL. Je merkt het direct aan de wegen. Elsloo staat door ons gemarkeerd in ons roadbook als MOOI!!!! Het kasteel is ook bijzonder en de botanische tuin is zeker een uitgebreider bezoek waard., weer verder, steile helling van 10%,Bunde, Beek, Terstraten ook hier weer genoteerd: MOOI.

%image_alt%Ondanks de vooruitzichten, hebben we kap niet moeten dichtdoen, hoewel, een paar keer gingen we erg scherp op de rand tussen regen en droog. De finale van mooie landschappen is terecht tot het einde gehouden. Hulsberg, Aalbeek en Geulhem om tenslotte te komen bij onze eindbestemming kasteel St. Gerlach. We parkeren op de paden tussen de het gazon en arriveren stipt om 1600 op de High Tea. Verwennerij? Absoluut, een feestdis van zoete en minder zoete hapjes, gezelligheid, en prijzen allerhande voor deelnemers aan de rally.

Terecht werd de organisatie in de bloemen gezet, en dit keer werden ook de mannen bedacht. Zij hebben de  rit uitgezet en talloze keren gereden.

Aan de organisatoren: bedankt, het was fijn, aan de medeparticipanten, jullie waren toffe reisgezellen. Tot de volgende! Houdoe.

Ivo & Jeanne