Op zondag 19 juni werd opnieuw de Aspergerit verreden. Volgens menigeen qua natuurschoon een van de mooiste ritten op de AHOCN agenda. Na enkele jaren van afwezigheid, besloten de clubleden Hein van Tol en Marcel van de Meerendonk, deze rit opnieuw leven in te blazen. De bolletje-pijltje toerrit gaat las vanouds door het Brabantse landschap over kleine landweggetjes langs schilderachtige landerijen en bossen. Slechts heel af en toe komt daarbij de snelweg in het vizier, maar deze worden door de organisatoren in het routeboek zorgvuldig vermeden.

Dit jaar werd gestart bij Isa’ s Trattoria in Helmond, het nieuwe clublokaal van de Regio Zuid-Oost.  Er werd gereden werd over een afstand van 150 kilometer. Via Nuenen (de geboorteplaats van Vincent van Gogh) ging het dit jaar naar Heeze, Son en Breughel, Liempde, Sint Oedenrode en Aarle-Rixtel terug naar Helmond.

Het weer was wisselvallig, dus er werd hoofdzakelijk met ‘gesloten kap’ gereden. Slechts een enkeling trotseerde de regenbuien door de rit geheel ‘open’ uit te rijden. Ondanks het samenvallen met Vaderdag en het gebrek aan zon, was de opkomst prima. Er verscheen zelfs een bijzondere Rolls-Royce Healey aan de start. Na afloop werden de traditionele asperges geserveerd. Hein, Marcel en Wim bedankt, we zijn volgend jaar natuurlijk weer van de partij!

%image_alt%

De beide organisatoren Hein van Tol en Marcel van de Meerendonk bij de start van de 2011 Aspergerit. Mari en Regina van Zoggel trokken zich niets aan van de buien. De kap in hun BN1 bleef achter de stoelen.

 

 

 

 

%image_alt%

Het seizoen liep al op zijn einde, maar de verse asperges van Brabantse bodem smaakten prima bij Isa’s Trattoria in Helmond.