10de Rally de Valeouwe

Op 12 september j.l. heeft de 10e Rally de Valeouwe zijn 2e lustrum beleefd. De negen voorgaande tochten over de Veluwe kenden elk jaar uitsluitend, prachtig en droog weer. Dit jaar was er daar even wat verandering in. Het weer was dan ook niet wat we verwacht hadden. Bij de start was het nog deels droog, daarna ging het miezeren met zo af en toe een stortbui. Jammer maar niets aan te doen en het de aanwezige deelnemers lieten zich daardoor ook niet uit het veld slaan. In totaal waren er 38 aanmeldingen. 28 équipesdeden mee in de tour- en 10 in de sportklasse. De tourklasse reed een route van ca. 130 km volgens het bolletje/pijltje systeem. Een gedeelte van de route was uitgevoerd als foto-herkenningsroute. Ook moesten er een aantal vragen over onderwerpen die de rijders passeerden beantwoord worden.

 

Winnaars tourklasse:

1. equipe Rampen/Butler

2. equipe Schipper/Schipper

3. equipe v.Apeldoorn/v.Apeldoorn

Op verzoek worden er in de Rally de Valeouwe ook andere kaartleessystemen gebruikt met name om de tourklassers ook eens hiermee te confronteren.

Dit jaar werd er een traject gereden volgens het systeem van pijlen en punten die in de juiste volgorde gereden moesten worden, een zelfde systeem als dit jaar ook in de Tulpenrally is gebruikt. De overige route was identiek aan die van de tourklasse.

Winnaars sportklasse:

%image_alt%1. equipe Zwiers/Hendriks

2. equipe v.Lieshout Sr/v.Lieshout Jr.

3. equipe v.Meerendonk/v.Meerendonk

Tot slot hebben de winnende équipes, namens alle deelnemers, de organisatie bedankt en heeft OrangeTalent één van de sponsors, de organisatie een eigen website aangeboden waarmee komende Rally de Valeouwe’s ondersteund gaan worden.

 

%image_alt%